Lengfeld är en liten by i mitten av Tyskland. Den är belägen i Thuringian skogen, i staten Thuringia. Byn ligger 360 m över havet. Invånarantalet i Lengfeld är ungefär 530. Området kring Lengfeld täcks av kullar med skog. En väldigt speciell kulle är "Feldstein". Stenen som kullen består av är unik i området kring Lengfeld. "Feldstein" ligger ca 552m över havet. Varje år på "Pfingsten" (nationell helgdag) hålls en fest med musik, thuringianskt öl och den berömda thuringianska korven som är en specialitet från vårt område.Lengfeld finns tidigast dokumenterat år 826. Kyrkan i Lengfeld byggdes runt år 1400. Människorna i Lengfeldt pratar med en dialekt som kallas ”frankonian”. Även den arkitektiska stilen är ”frankonian”.

 

I Lengfeld finns en idrottsförening som har två sektioner; fotboll och bordtennis. Lagen spelar i det lokala seriesystemet. Brandkåren har också grundat en förening i byn. Varje sommar har föreningarna fester.

För din semester i Lengfeld finns olika möjligheter: Att vandra runt Lengfeld i den vackra landsbygden är ett bra tillfälle för avkoppling. Efter det kan du besöka någon av de berömda restaurangerna i Lengfeld, eller vilken restaurang du vill i omgivande byar och städer, och njuta av en typiskt läcker thuringiansk måltid. Varje gäst bör smaka den thuringianska korven och även lunchen "Hütes, Brüh und Brocke", den delikata måltiden som består av potatis, fläsk eller nötkött och grönsaker. Och självklart får ni inte glömma bort att dricka en äkta thuringiansk öl. I omgivningarna kring Lengfeld finns en del intressanta slott, t.ex "Bertholdsburg" beläget i Schleusingen och "Veste Heldburg" beläget i Heldburg. Även några museer inbjuder dig till att besöka deras utställningar, t.ex bil- och motorcykelmuseet eller Vapenmuseet i Suhl. Staden Oberhof, 30 km bort, är världskänd för vintersporter.

Vi önskar dig varmt välkommen till vår by och vi ser fram emot att få ha dig som gäst. Våra föreningar ser också fram emot att eventuellt få spela en vänskapsmatch mot er förening. För att se vyer över Lengfeld, klicka på ”Galerie”!
Kontakt: Tveka inte att skicka ett e-mail till: service@lengfeld.net . Skriv på engelska eller tyska.

Vi ses i Lengfeld!