Lengfeld on pieni kylä keskellä Saksan maata. Se sijaitsee Thüringerin metsäalueella Thüringerin liittovaltiossa. Kylä sijaitsee 360 metriä meren pinnan yläpuolella. Lengfeldin väkiluku on noin 530. Kylää ympäröivät metsäiset vuoret. Niistä mainittakoon erityisesti "Feldstein"-niminen vuori. Vuoren sisältämä kiviaines on ainutlaatuista Lengfeldin ympäristössä. Feldstein sijaitsee noin 552 metriä meren pinnan yläpuolella. Joka vuosi vietetään helluntaita eli "Pfingsten"iä, kansallista juhlapäivää musiikein, nauttien Thüringenin olutta sekä kuuluisaa Thüringenin makkaraa, joka on alueen erikoisherkku. Ensimmäiset merkinnät Lengfeldistä ovat vuodelta 826. Silloisessa asiakirjassa esiintyi nimi "Lengifeld". Lengfeldin kirkko on rakennettu vuoden 1400 tienoilla. Lengfeldin ihmiset puhuvat frankenin murretta. Myös talojen arkkitehtoninen tyyli on frankkilaista.

Lengfeldissä on urheiluseura, jossa on jalkapallo- ja pöytätennisosasto. Seuran joukkueet pelaavat alueen liigaotteluita. Kyläämme on perustettu myös palokunta. Joka vuosi eri seurat pitävät kesäisin juhlia vuosittain.

Sinulla on mahdollisuus viettää lomaasi Lengfeldissä esim. seuraavasti:

Vaellus Lengfeldin kauniissa ympäristössä on rentouttava kokemus. Tämän jälkeen voit vierailla jossakin Lengfeldin kuuluisassa ravintolassa itse kylässä tai kaupungissa Lengfeldin lähellä ja nauttia tyypillisestä Thüringerin ateriasta. Jokaisen vieraan on maistettava thüringeriläistä makkaraa sekä syötävä lounasta "Hütes, Brüh und Brocke", joka on herkullinen ateria sisältäen perunoita, kinkkua tai pihviä sekä vihanneksia. Palan painikkeeksi nautitaan tietenkin alkuperäistä Thüringerin olutta!

Lengfeldin ympäristössä on joitakin mielenkiintoisia linnoja, kuten "Bertholdsburg" Schleusingenissa tai "Veste Heldburg" Heldburgissa. Paikkakunnalta löytyy myös museoita, jotka esittelevät mielellään näyttelyitään, esim. auto- ja moottoripyörämuseo tai asemuseo Suhlissa. 30 kilometrin päässä sijaitseva Oberhofin kaupunki on maailmankuulu talviurheilukeskus.

Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi kyläämme ja odotamme näkevämme teidät vierainamme. Lengfeldin seurat haastavat teidän seuranne mielellään kilpailuun ja ystävälliseen yhdessäoloon. Painamalla näppäintä "Galerie" näet joitakin Lengfeldin maisemakuvia. Yhteydenottoa varten lähetä saksan tai englannin kielinen e-mail osoitteeseen service@lengfeld.net