Lengfeld is een klein dorp in het midden van Duitsland. Het bevindt zich in her Thuringen Woud in de deelstaat Thuringia. Het dorp is 360 meter boven zee niveau. De bevolking telt ongeveer 530 inwoners. De omgeving van Lengfeld bestaat uit beboste bergen. Een bijzondere berg is de "Feldstein". Het gesteente van deze berg is uniek in de omgeving van Lengfeld. De Feldstein is ongeveer 552 meter boven zee niveau. Ieder jaar tijdens Pinksteren, is er een feest met muziek, met Thuringer bier en de beroemde Thuringen Worst, een specialiteit van de omgeving. De eerste vermelding van Lengfeld stamt uit 826. Een gift akte gebruikte de naam "Langifeld". De kerk van Lengfeld werd gebouwd rond 1400. De mensen in Lengfeld spreken een frankisch dialect.

 

In Lengfeld is een sport club met twee afdelingen.Voetbal en tafeltennis. De Teams spelen in regionale competitie. Ook een brandweer club is aanwezig in ons dorp. Ieder jaar in de zomer organiseren de clubs feesten.

Voor U Vakantie in Lengfeld is in de mooie omgeving is een goede moglijkheid om te relaxen. Hier na kunt U in de beroemde restaurants in Lengfeld of elk dorp in de omgeving van Lengfeld genieten van een typisch heerlijk Thuringen Maaltijd elke gast moet de Thuringen Worst proberen en ook de lunch "Hutes and Bruh en Brocke" een heerlijke maaltijd, gemaakt van aardappelen. Varkens en runder Vlees en groenten. A.U.b. niet het originele Thuringer bier vergeten. De omgeving van Lengfeld heeft interessante kastelen, zoals Bertholdsburg in Schleusingen of de Vesting Heldburg. Ook enige museums vragen u om hun collectie te bezichtigen. Zoals daar zijn de auto en moter museum of het Wapen museum in Suhl. Het dorp Oberhof 30km weg van Lengfeld wereld beroemd voor wintersport.

We zullen u van harte welkom heten in ons dorp en we zien naar u bezoek uit. Ook onze clubs zien uit naar u om samen deel te nemen aan een sportive competitie of een vriendelijne samenwerking. Om enkele afbeeldingen te zien klik op de knop "Galerie".
Voor contact A.U.b. stuur een e-mail naar  service@lengfeld.net in duits of engels.

Tot ziens in Lengfeld!